Tips &Tricks: De juiste verlichting voor in huis #2

In onze vorige blog zo net voor de feestdagen hadden we al de verschillende typen verlichting besproken. Van de algemene verlichting,de taak- en sfeerverlichting tot de accentverlichting. Ze zijn allemaal uitgebreid aan bod gekomen. In deze blog gaan we wat dieper in op de lichtbronnen en de lichtintensiteit en geven we een tipje van de sluier over de aankomende trends voor 2017 op het gebied van lampen.

Lees meer

Tips &Tricks: De juiste verlichting voor in huis

De juiste verlichting toepassen,voor de één is het eenvoudig,maar voor de meeste mensen toch nog best lastig! Je huis verlichten is namelijk niet alleen een kwestie van een lampje aandoen. Het gaat om de juiste keuze voor een lamp. Vooral belangrijk is welke ruimte je graag verlicht wil hebben en wat je hier mee wil bereiken. Met licht kun je verschillende sferen creëren of spelen met de ‘grootte’van een ruimte. Maar…. daar heb je dan wel een goed verlichtingsplan voor nodig!

Lees meer

Tips &Tricks: “Verbouwen of Verhuizen?”

‘Verkopen of verbouwen’? Dit is een vraag die veel huizeneigenaren zich op een gegeven moment stellen. Zowel je huis verkopen als je huis verbouwen hebben voordelen en nadelen. Het is voornamelijk van je woonwensen afhankelijk of een verbouwing verstandiger is of juist het kopen van een ander huis.

Lees meer

Tips & Tricks: Verrassende legpatronen voor je houten vloer

Houten vloeren zijn natuurproducten. Dat zie je terug in het unieke karakter van iedere houten vloer. Eikenhout is in Nederland de meest populaire houtsoort voor een houten vloer vanwege het natuurlijke,tijdloze karakter en de sterkte en hardheid van het eikenhout. Er zijn tal van mogelijkheden om eiken vloerdelen af te werken qua kleur,vorm en breedte. Tevens is eikenhout zeer goed toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Veel van de duurzame eiken vloeren worden in Nederland gemaakt en zijn op die manier duurzaam voor het milieu.

Lees meer

Tips & Tricks voor het inrichten van jouw ideale woonkamer

De woonkamer is één van de allerbelangrijkste kamers in ons huis. We ontspannen er na een dag hard werken en ontvangen er graag gasten,of gebruiken de woonkamer als verlengstuk van de keuken. Een logische en vooral praktische indeling mag dan ook zeker niet ontbreken. Maar hoe begin ik in godshemelsnaam aan deze klus?

Lees meer